Om Sporrong

Sporrong är ett av Nordens äldsta företag.

Verksamheten startade som gördelmakarverkstad på Helgeandsholmen i Stockholm 1666 för över 350 år sedan. Grundare till gördelmakarverkstaden var mäster Henrik Grau. Efter flera ägar- och namnskiften övertogs rörelsen 1842 av gördelmakarskråets sista ålderman Carl Claes Sporrong, som också gav företaget sitt namn. Sporrong ägs sedan juli 2018 av Kultakeskus OY. Finlands ledande metallbearbetningsföretag baserat i Hämeenlinna, grundat 1918. Produktsortimentet omfattar diamant, guld- och silversmycken, bestick, medaljer, troféer och import av kända Schweiziska klockor samt guldklockor.

Mycket har hänt under de senaste 350 åren

Vi har tillverkat och designat gåvor och utmärkelser för alla möjliga tillfällen
– från idrottsstjärnan som ska belönas, till jubileum hos företagen och premiering av anställda som gjort sig förtjänta av uppskattning. Våra skickliga hantverkare i samspel med modern teknologi gör att vi 350 år senare, fortfarande levererar högkvalitativa hantverk. Läs mer om Sporrongs historia.

Tillverkning i egen fabrik

Tillverkningen sker idag i vår egna fabrik i Estland eller genom någon av våra kontrollerade samarbetspartners runt om i världen. Sporrong har säljkontor i Sverige, Finland, Norge, Estland och Lettland. En viktig del av vår verksamhet är designprocessen, där vi tillsammans med våra uppdragsgivare skapar en unik produkt utifrån givna behov.

Vi värnar om din integritet

Vi på AB Sporrong värnar om dina personuppgifter och har därför uppdaterat vår integritets- och cookiepolicy där du kan läsa mer utförligt om vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte, hur de skyddas samt hur du utövar dina rättigheter till dina uppgifter.

Kvalitet och miljö

Sporrong har ett dokumenterat kvalitetsledningssystem enligt SS EN ISO 9001 : 2008. Vi är certifierade och lever efter detta sedan 1999. Allt för att kunna kontrollera och garantera att du får rätt produkt i rätt tid till rätt kvalitet på ett ansvarsfullt sätt! Alla talar om miljön – och allt fler börjar faktiskt bidra på ett eller annat sätt. Inom Sporrong gör vi vad vi kan och därför är vi miljöcertifierade sedan 2008 enligt SS EN ISO 14001 : 2004. Genom detta har vi pliktat oss att driva och utveckla ett effektivt och strukturerat miljöarbete. Läs Sporrongs miljöpolicy (pdf dokument)